En hård söndag mot SHK

fre, 2019-11-08 [22:06]

Serieledarna SHK inledde söndagens match i ett rasande tempo och Alex Larsson i IFK:s mål hade ett styvt jobb att hålla emot anstormningen. En tidig Timeout  för IFK redan efter dryga fyra spelade minuter hade ingen större effekt och ställningen stod 2-0 till gästande SHK efter första perioden. Med tanke på SHK:s anstormning och skottstatistiken kunde siffrorna ha blivit mycket fulare i första perioden.

 

IFK kom bättre in i spelet i redan från början i andra perioden men det skulle ändå bli SHK som nätade först efter tre och en halv minut. IFK fortsatte att jobba på och med fem minuter kvar av perioden kunde #69 Robin Englund spräcka nollan för en storspelande Anton Melin i motståndarmålet. Det skulle bli dagens enda mål för IFK och motståndarna passade på att näta ännu en gång i andra perioden och hela tre gånger i period tre.

Slutresultatet skrevs 7-1 till SHK Hockey Club och #17 Linus Engblom valdes till matchens lirare i IFK.

Trots att serieledarna denna gång var en övermäktig motståndare för hemmalaget ser man tydligt att våra juniorer börjar bli varma i kläderna och har utvecklats under hösten. Juniorerna fick ta mera ansvar än planerat på grund av skadesituationen i IFK men de har tagit sig an uppgiften med bra inställning och friska tag. Det här bådar gott för framtiden!

Redan i morgon lördag fortsätter serien med hemmamatch i Islandia mot tabelltrean SK Iron Hockey. Vi får hoppas att laget lyckats bra med förberedelserna under veckan och att det blir en sevärd och spännande match. SK Iron tog hand om poängen vid förra mötet och en revansch skulle smaka bra!

På söndag gästas vi av tabellsexan IFK Österåker Vikings HC. Österåker tog hem poängen i förra mötet efter en hård match och en något rörig tredje period vi får hoppas på en spännande drabbning och många sköna poäng denna gång!

Nedsläpp i Islandia klockan 14.45 lördag och söndag!

Välkomna!

Det är spännande med hockey!