En dag på jobbet

lör, 2018-10-13 [22:25]

 

5 - 2 (1-2, 1-0, 3-0)

Dagens match mot Norrtälje IK blev lika svårspelad som väntat. Gästerna ankom till Islandia med endast två femmor och två målvakter.

Hemmalaget hade vissa problem att komma igång med målskyttet, detta i kombination med en storspelande Linus Hagblom i Norrtäljemålet inverkade menligt på matchbilden i första perioden. Norrtälje hann gå upp till ledning med 0-2 innan vår coach tog en välbehövlig Timeout för att styra upp verksamheten. Två minuter senare gjorde Andreas Stenberg IFK:s första mål för dagen och jakten kunde börja.

Till periodvila med gästerna i en uddamålsledning.

Andra perioden utvecklades till en förhållandevis enahanda tillställning där IFK jobbade på i anfallszon men med stora problem att få in pucken i mål. Till slut lyckades dock Robin Englund utjämna matchen och det skulle bli periodens enda mål. Gästerna började tappa fart i slutet av perioden, möjligen var det en begynnande trötthet som kunde skönjas.

Ställningen 2-2 i väntan på tredje perioden.

IFK fortsatte att dominera spelet i tredje perioden men det skulle krävas ett powerplay för IFK innan periodens första mål gjordes av Robin Englund. Tyvärr skadade NIK:s målvakt Linus Hagblom sig i samband med målet och tvingades lämna isen pga. skadan, Victor Olofsson hade den otacksamma uppgiften att ställa sig i målet och bara 40 sekunder senare tog Mathias Kerwien chansen att göra mål för IFK.

I slutet av perioden passade Andreas Stenberg på att göra sitt andra mål för dagen och fastställa dagens resultat till 5 - 2 i IFK:s favör.

Efter matchen belönades #40 Otto Silfver som matchens lirare i IFK. Niklas Westerback fick dagens hatt. IFK gjorde kanske inte säsongens bästa match idag men det räckte till för att bärga poängen.

Imorgon möter vi IFK Österåker Vikings HC i Islandia klockan 14:45. Hemmalaget tog knappast ut sig i dagens match och det kommer säkert att finnas gott om energi att ta sig an ännu en motståndare.

Nedsläpp Söndag klockan 14.45. Välkomna!

Det är spännande med hockey!