Hockey med attityd

sön, 2018-10-14 [23:12]

 

9 - 3 (4-0, 3-2, 2-1)

Under söndagseftermiddagen tog IFK Mariehamn ishockey emot IFK Österåker Vikings HC i en fartfylld drabbning i Islandia. Österåker kom till matchen med sin vanliga taktik och hemmalaget var väl förberedda att möta anstormningen. Rutinen och lagandan vägde till hemmalagets fördel och IFK tog ledningen med hela 4-0 i första perioden. Dagens IFK Mariehamn visade upp en beundrandsvärd attityd och ett stort hjärta för spelet. 

I andra perioden slog hemmalaget av en aning på takten och gästerna fick chansen att reducera IFK:s ledning en aning men idag var det IFK Mariehamns dag. Österåker klarade inte riktigt av att hänga med i IFK Mariehamns tempo. Dagens kraftfulla rätlinjiga spel var en fröjd för ögat och det applåderades och hurrades på läktaren. Till periodvila i en förhållandevis säker ledning: 7-2 till hemmalaget!

Tredje perioden borde ha blivit en transportsträcka efter den klara ledningen men Österåker vägrade vika ner sig och kämpade på bra långa stunder. Henri Aaltovirta var dock på sitt bästa spelhumör idag och gjorde ett flertal spektakulära räddningar i målet. Ett mål lyckades dock Österåker tråckla in i powerplay men Niclas Herou replikerade snabbt med att göra två mål och fastställa slutresultatet till 9-3.

Efter matchen premierades Niclas Herou som matchens lirare och fick även ta emot dagens hatt från laget.

Dagens målgörare:

  • Otto Silfver
  • Pontus Nylén (3)
  • Andreas Stenberg (2)
  • Linus Engblom
  • Niclas Herou (2)

Nästa helg är det dags för returmöte mot IFK Österåker Vikings HC i Österåker Sportcentrum på lördag och på söndagen möter laget Östervåla IF i Lundahallen.

Dagens match i Islandia gav verkligen mersmak och vi väntar med spänning på nästa hemmamatch 03.11 när Ormsta kommer på besök.

Det är spännande med hockey!