Ställningskrig

lör, 2018-12-15 [22:28]
Henri Aaltovirta poaking!

Dagens match mot Ormsta HC blev ett riktigt ställningskrig mellan två lag medvetna om vikten av att ta hem poängen.

Båda lag började något avvaktande med ovanligt tätt försvarsspel. Ett litet övertag i spelet kunde skönjas för IFK Mariehamn men Ormsta höll ihop försvaret och första perioden skulle sluta mållös med endast en utvisning antecknad i protokollet.

Andra perioden blev något mera fartfylld och Otto Silver kunde göra matchens första mål efter dryga sex minuter. Lagen spelade fortfarande ett ovanligt tätt spel och gjorde allt för att krympa ner ytorna för motståndarna. Många uppspel slutade redan i mittzonen för båda lagen.

Ormsta HC lyckades kvittera med fem minuter kvar av perioden och matchen var fortfarande en fullständigt öppen tillställning när lagen gick till periodvila efter 40 minuter.

Ormsta slog till med en riktig chocköppning av tredje perioden när Tobias Dahlström överraskade hemmalaget med att gå på mål och näta direkt efter nedsläpp. Det blev ovanligt tyst på läktaren och publiken verkade en aning rastlös och orolig efter den kallduschen.

IFK fortsatte dock oförtrutet att jobba vidare efter sin gameplan och med knappa fyra minuter kvar lyckades kapten Pontus Nylén utjämna till 2-2.

Matchen stod 2-2 vid full tid och gick följaktligen till förlängning.

Spelet i förlängningen fortlöpte väl för IFK i nästan tre minuter tills vi drabbades av en något olycklig utvisning och våra motståndare fick ta in en fjärde man i spelet.

Speciellt #40 Otto Silfver visade framfötterna och jobbade hårt och aktivt i förlängningen.

Ingetdera laget lyckades näta och förlängningen blev mållös.

Matchen skulle följaktligen avgöras på straffar. Vår coach Kena satsade på det rutinerade gardet i straffläggningen. Det i kombination med en storspelande Henri Aaltovirta i målet räckte idag till en seger och visst var det en fröjd att se dom gamla rävarna näta och Henri rädda straffar på löpande band!

Niklas Westerback fick glädjen att sätta den avgörande straffen idag men visst hade vi flera riktigt vackra straffar.

Efter matchen premierades Mike Larsson välförtjänt som matchens lirare.

I morgon gästas vi av Älta IF som ligger ett poäng efter oss med lika många matcher spelade.

Allt tyder på att det blir ännu en spännande match att njuta av i Islandia.

Nedsläpp söndag klockan 14.45. Välkomna!

Det är spännande med hockey!