A-laget spänner musklerna

lör, 2018-09-15 [22:23]
skogen och milton

Peter Skogström och Milton Willford

 

IFK Mariehamn drog igång säsongen ordentligt med höstens första träningsmatch mot Norrtälje IK  under lördagseftermiddagen.

Hemmalaget hade gjort hemläxan och kom väl förberedda till matchen. Säsongens upplaga av IFK har genomgått en föryngringsprocess och det var intressant att se hur laget skulle stå sig mot konkurrensen.

Redan i ett tidigt skede var det uppenbart att vår coach lyckats bra med att sätta ihop femmorna till helgens match. En bra blandning av rutin och framåtanda gjorde att femmorna fungerade väl och produktivt.

 

Kapten Pontus Nylén påbörjade målskyttet redan efter 22 sekunder och visade vägen för laget!

Norrtälje IK kom aldrig riktigt in i matchen och det blev stundtals en förhållandevis ensidig tillställning där IFK satt i förarsätet långa stunder.

En liten svacka i inledningen av andra perioden korrigerades med en viktig Time Out, ett mål i powerplay för Norrtälje och ett litet misstag i egen försvarszon resulterade i mål för Norrtälje IK. I övrigt var det  IFK:s dag idag.

 

Vi fick många bra besked idag. Mikko Hyvärinen debuterade och gjorde en stabil insats i målet med endast två insläppta mål.

Pontus Nylén passade på att göra hattrick och Milton Willford klev fram i slutet av tredje perioden och prickade Norrtäljes målvakts vattenflaska med ett välriktat skott i högra krysset. Första målet under sin debut på seniornivå för Milton. Dagens resultat fastställdes därmed till hela 11-2.

IFK vann skottstatistiken med 48-18 och utvisningsminuterna fördelades 14-6 i en riktigt städad match.

 

Lagets interna pris för en väl genomförd insats gick till Peter Skogström som även han gjorde debut i A-laget.

Det är svårt att säga hur väl dagens match står sig som värdemätare inför säsongen men IFK bjöd långa stunder på ett lugnt och metodiskt spel. Spelarna hittade varandra bra och målskyttet fungerade.

Nästa helg spelar lagen returmöte i Norrtälje. Lördag 29 september drar serien igång där Tierp står för motståndet.

 

Det är spännande med hockey!