Nio poäng och en andraplats

tis, 2018-02-06 [20:29]

Det var en påtagligt stolt och glad kapten som tog emot bästemanspriset efter söndagens match mot IFK Österåker Vikings.
Pontus hade lotsat sina mannar genom helgens åtaganden med den äran.
Upplägget för helgen var förhållande intensivt och ställde stora krav på spelarnas förmåga att hushålla med krafterna men ändå prestera.
IFK kom till nedsläpp på fredagen med hela 18 utespelare och två målvakter. IFK Österåker kämpade väl men när Alexander Grundström två minuter in i andra perioden satte 3-1 målet för IFK Mariehamn verkade saken förhållandevis klar. IFK Österåker räckte inte riktigt till för att utmana Mariehamnarna och resten av matchen gick helt enligt IFK Mariehamns planer.
Coachen utnyttjade spelarmaterialet väl och spred ut istiden på så många spelare som möjligt.
Niklas Herou gjorde 4-1 målet när tio minuter gått av tredje perioden, ett resultat som skulle stå sig till matchens slut.
IFK spelade klokt och ekonomiskt men visst fanns det ännu en växel eller två kvar att använda vid behov.

Målgörare i fredagens match:

Andreas Stenberg
Pontus Nylén
Alexander Grundström
Niklas Herou

Henri Aaltovirta belönades med bästemanspriset efter matchen.

Helgens intressantaste match gick av stapeln på lördagen när Södertälje Pojkarnas AIF, SPAIF, gästade Islandia.
Redan från matchstart bjöds på fartfylld underhållande hockey och IFK fick jobba på ganska bra för att hänga med i matchen.
Efter fyra minuter stod glädjen högt i tak i Islandia när lagets yngste spelare Linus Engblom gjorde sitt första må i seniorsammanhang. 1-0 till IFK!
Den pucken återfinns säkert på en hedersplats i det Engblomska hemmet numera..
.
SPAIF visade sig ha ett riktigt giftigt power play och lyckades göra hela fyra PP-mål på IFK. Det var länge sen vi sett ett lag som verkligen haft något att sätta emot IFK:s boxplay.

Lagets nestor Robin Englund passade på att göra 5-4 för IFK när en knapp minut spelats av tredje perioden. Det var Robins 500:e poäng för IFK Mariehamn i seriespel. 201 mål och 299 assists, ett rekord som kommer att stå sig ett bra tag!

Matchen stod länge och vägde men med en och en halv minut kvar av matchen lyckades Andreas Karlsson sätta in 6-5 målet och IFK kunde bärga poängen.

Otto Silver bärgade välförtjänt bästemanspriset efter matchen.

Målgörare i denna händelserika match:
Linus Engblom
Jegor Petrov
Dominic Ingström
Alexander Grundström
Robin Englund
Andreas Karlsson

I söndagens returmöte mot IFK Österåker började IFK matchen som bara IFK kan.
Efter tretton och en halv minut var ställningen 5-0 till IFK och matchen i princip avgjord men IFK Österåker lyckades ändå reduceranågra gånger och matchen slutade 6-3 till IFK Mariehamn vid full tid.
Helgens höga tempo började sakta mak synas på IFK:s spel. Koncentrationsförmågan var inte längre på topp och det resulterade i ett och annat misstag och någon utvisning här och där.
IFK växlade ner en aning och bevakade ledningen förtjänstfullt och bärgade poängen.

Efter matchen förärades en stolt och glad lagkapten bästemanspriset och IFK kunde stoltsera med nio vunna poäng och en andra plats i serien .

Målgörare i söndagens match:

Andreas Karlsson
Nicklas Herou
Robin englund 2
Andreas Stenberg
Niklas Westerback

Serien rullar på och redan på tisdag kväll står IFK:s andra plats på spel. Då möts serietrean Lidingö Vikings och fyran SPAIF i CHildhoodhallen. segraren torde rycka till sig andra platsen vid en vinst på ordinarie tid.

Inkommande helg spelas IFK:s två sista hemmamatcher i Alltrean.
Dubbelmöte med Lidingö Vikings står på agendan.
Nu är det verkligen läge att söka sig till Islandia och njuta av fartfylld hockey.
Anders Wiklöf sponsrar inträdet till matcherna och IFK siktar på att upprepa fjolårets succé när över 600 personer tog chansen att se IFK in action!

Nedsläpp lördag klockan 19.45 och söndag klockan 14.45.
Välkomna!

Det är spännande med hockey!