Serien har börjat!

lör, 2018-09-29 [21:41]

 

HockeyTrean har kört igång i Islandia,

På lördagseftermiddagen gästades IFK Mariehamn ishockey av nykomlingarna Tierp HK i Islandia.

 

Båda lag hade gjort sin hemläxa och inte fuskat med förberedelserna inför matchen. Från första nedsläpp sattes ett mördande högt tempo upp med stundtals riktigt bra hockey. Båda lag satsade på att avgöra matchen i ett tidigt skede.

 

Det skulle bli Tierp HK som gjorde seriens första mål efter tre och en halv minut och hemmapubliken såg en aning konfunderad ut men IFK lät sig inte nedslås av den temporära motgången och en dryg minut senare kvitterade Lucas Lindholm till 1-1 i powerplay.

I slutet av perioden utvisades Andreas Ekman, för dagen inlånad från B-laget, 2 min för charging. 

IFK fick en smärre kalldusch när gästerna återtog ledningen med 2-1 när endast en sekund återstod av första perioden!

Ut till andra perioden kom två lag fast beslutna att bärga poängen. Det skulle bli en riktigt spännande period där Otto Silfver passade på att näta hela tre gånger! Till periodvila i ställningen 4-4 och matchens utgång såg väldigt oviss ut.

IFK Mariehamn kom ut till tredje perioden med ett beslutsamt och behärskat spel. Taktiken och farten började så sakta nöta ner motståndet och man kunde skönja en begynnande frustration hos motståndarna som inte riktigt fick igång sitt spel på samma sätt som tidigare perioder. Att Robin Englund plockade fram inspirationen och nätade en gång på straff och två gånger i spel fem mot fem gjorde inte saken lättare för Tierp HK.

Tierps tränare gjorde ett försök att väcka sitt lag med en TimeOut utan att större effekt kunde skönjas.

Otto Silfver och Lucas Lindholm fastställde resultat med var sitt powerplay mål till 9 - 4.

Efter matchen korades Lucas Lindholm välförtjänt till matchens lirare.

IFK spelade gedigen hockey i 60 minuter idag. Att hålla huvudet kallt och hålla sig till dagens Game plan gav hemmalaget tre viktiga poäng och +5 i målskillnad. Ingen dålig början på säsongen!

IFK har genomgått en föryngring inför säsongen men med dagens match i färskt minne ser det behärskat och bra ut. Våra nya unga spelare passar bra in i truppen och coachen har gjort ett bra jobb när han satt ihop femmorna. 

Om två veckor spelas dubbla hemmamatcher i Islandia. Det ska bli intressant att följa IFK även denna säsong!

Det är spännande med hockey!