En bitter sammanfattning

mån, 2020-03-02 [20:42]

Föreningens A-lag slutade på plats 7 av 8 i HockeyTrean Östra fortsättning. En placering som innebär direkt degradering till Division 4 Östra Uppland.

Till att börja med vill vi tacka de sponsorer som finns kring A-laget och föreningen samt all stöttande publik som totalt över säsongen varit i snitt nästan 200 personer per hemmamatch. Vi har från A-lagets håll gjort allt vi kunnat i alla ändar för att nå framgång och bryta de negativa trender som uppstått, men när vi sammanfattar säsongen så talar tyvärr resultatet sitt tydliga språk. Vi kommer att starta om i Division 4 nästa säsong och vi kommer göra allt för att på ett långsiktigt sätt ge bästa möjliga förutsättningar för föreningen att utvecklas i positiv riktning. Mer information om framtiden kommer under veckan när föreningens verksamhetsledare tillika A-lagets tränare, Kenneth Westerback kallat till presskonferens.

 

Sammanfattning av säsongen 2019-2020

Seriepremiären säsongen 19-20 slutade i seger med 5-3 hemma mot rivalen Östervåla IF, en skön seger och start på en säsong innehållande ytterligare föryngring och generationsskifte i a-lagets trupp. Nästa dag väntade Tierps HK och början på vad som skulle visa sig vara en lång uppförsbacke startade. Förlust 2-9 blev resultatet i denna match mot det Tierp som kom att ro hem hela AllTrean till slut och därmed är klara för spel i HockeyTvåan nästa säsong. Följande helg slutade i förluster borta mot topplagen SHK och SK Iron.

Nya tag togs och trots intensiv träning och kämpaglöd för laget och klubblogon fick vi nöja oss med endast tre segrar till i grundserien. En fin skalp borta mot Tierp samt segrar både hemma och borta mot grundseriens jumbo IK Waxholm. Störningsmoment i form av skador och sjukdomar har hanterats från första stund denna säsong och lagmoralen i dessa tuffa tider har varit mycket hög. De fyra segrarna på fjorton matcher i grundserien ledde till näst sista plats i Division 3 Östra A och därmed spel i HockeyTrean Östra fortsättning istället för AllTrean från och med december.

Fortsättningsserien sågs som möjlighet till en omstart och laget for till premiärmatcherna i serien på bortaplan i gott mod. Men det vill sig fortfarande inte riktigt. Uddamålsförluster med 7-6 både mot Farsta och Bålsta gav ny frustration. Den utbyttes dock snabbt mot glädjevrål och god känsla för framtiden när vi besegrar Kista HC med 14-5 på hemmais helgen där på. När det väl var dags för juluppehåll gick stämningen ändå i moll då förluster borta mot Waxholm och Ormsta blev utgången av de sista matcherna år 2019.

Efter nyår startar vi med att besegra FOC Farsta IF på hemmais men faller tillbaka lika snabbt när vi får stryk av Bålsta HC dagen efter. Svårighet att bibehålla en ledning och stänga en match speglar merpart av säsongens matcher och situationen blir mer och mer kritisk trots god stämning i gruppen och stor vilja att skapa förändring och nå framgång. Men chans att nå säker mark utan kval blir till kamp om att bibehålla en placering för chans att kvala sig kvar i serien, men in i det sista har vi saken i egna händer. En fin laginsats trots massor av sjukdomar i truppen ger seger mot IK Waxholm hemma i tredje sista omgången. Waxholm som vände på steken efter grundserien och lyckades byta jumboplats mot serieseger i fortsättningsserien. En serieseger som gav plats i Play off till Kvalserien till HockeyTvåan, och i skrivande stund har laget just slagit ut SHK med 2-0 i matcher och IK Waxholm är nu klara för Kvalserien till HockeyTvåan.

Efter den nämnda segern mot Waxholm ska det räcka med en vinst i någon av de två sista matcherna för att säkra kvalspel. Vi leder med 2-5 mot jumbon Kista HC borta inför tredje perioden men lyckas inte hantera det, Kistas Oliver Holm som vann seriens poängliga har total uppvisning i period 3 och vi faller igenom till förlust 6-5. Dagen därpå tar vi emot Ormsta HC hemma och får stryk med 3-5 trots ledning och fint momentum i period ett och två. Trots förlusterna finns fortfarande chans till kval kvar, men när Östervåla IF får stryk hemma mot FOC Farsta IF med 2-5 två dagar senare är det ridå ner. Farsta går om oss på mållinjen och tar hand om kvalplatsen medans vi får ta konsekvenserna av våra resultat och därmed får spela i Division 4 nästa säsong.

 

Återigen tack alla som på något sätt är inblandade i A-lagets och föreningens verksamhet, samt till alla föreningspartners och supportrar. Tillsammans kommer vi igen, ännu starkare!

 

På återhörande.

Med vänliga hälsningar,

IFK Mariehamn Ishockey