Team 07/08

Vi fortsätter vårt långsiktiga arbete med att utveckla unga spelare, med tydligt ledarskap och nivåanpassad träning. Stor vikt kommer att ligga i föreningens värdegrunder GLÄDJE, KAMRATSKAP & RESPEKT

Laget består av 22 st spelare och 5 st ledare som kommer att spela sin första säsong på helplan, nytt för oss är också att vi kommer att spela i Finland. Vi ser fram emot en spännande säsong.

Laget tränar 2 till 3 dagar i veckan under säsongen, träningen består av stationsövningar för att få hålla igång så många spelare som möjligt samtidigt. Vi jobbar efter att få kontinuitet i träningarna och lägger stor vikt på skridskoteknik med fokus på grunder, noggranna instruktioner och frekvent feedback. Klubbteknik med skott, passningar och dribblingar läggs in i olika nivåer för att utveckla och öka motivationen för våra spelare. Smålagsspel finns med i varje träning.

Vi vill utbilda våra spelare till duktiga hockeyspelare och bra 
lagkamrater. Ha roligt och få hög närvaro på träningar och matcher.
Vi siktar på att våra spelare ska kunna sköta sin egen utrustning, och att alla våra spelare ska känna trygghet och glädje när vi är tillsammans. 

Andreas Ahlqvist