Fartfylld hockey i Islandia.

lör, 2018-11-03 [21:59]

Ormsta HC gick in i dagens match mot IFK Mariehamn ishockey med en sällan skådad frenesi och energi. Det var ett något stressat hemmalag som i brist på tid gjorde en del misstag och halvdåliga passningar i början på första perioden. Ormsta gick till ledning efter dryga fyra minuter och strax därpå såg hemmalagets coach att det var dags för andhämtning och Time Out. IFK kämpade väl och i början på andra perioden kunde man skönja en markant förbättring av spelet. Niclas Herou kvitterade och femton sekunder senare tog Robin Englund IFK upp till ledning.

En något tveksam straff i början av tredje perioden hjälpte Ormsta att utjämna men efter det var det IFK Mariehamns match. Alexander Grundström inlånad från B-laget för dagen passade på att visa att takterna  fortfrande sitter i och förde laget till en 3-2 ledning. 16 sekunder senare utökade Pontus Nylén IFK:s ledning till 4-2.

Ormsta HC gjorde ett sista försök att återta initiativet i matchen genom att ta ut målvakten men vår coach kontrade med att sätta in firma Grundström, Englund. Ormsta HC fick ett styvt arbete att hålla hemmalaget under kontroll och Alexander Grundström passade på att punktera matchen med ett skott i öppen kasse.

5-2 till IFK Mariehamn och 3 poäng! IFK ligger kvar i serieledning med 24 poäng efter 10 spelade matcher. Tvåan Östervåla IF åtta poäng efter med 7 matcher spelade.

I morgon gästats IFK och Islandia av IK Waxholm som ligger fyra i serien och kämpar hårt för att ta sig in bland de tre bästa som går vidare till AllTrean.

Grunken fortsätter sitt inhopp i laget i morgondagens match och Niklas Westerback återvänder till truppen. Det ser ut att bli ännu en vacker hockeysöndag i Islandia!

Nedsläpp klockan 14.45. Välkomna!

Det är spännande med hockey!