Styrelse 2019-2020

mån, 2019-06-10 [17:31]

Årsmötet klubbades igenom och vi välkomnar den nya styrelsen. Avgående ordförande Stefan Aldeborg tackade för sig efter genom att stänga årsmötet för 2018-2019.

Styrelsen 2019-2020

  • Tomas Lindqvist (Ordförande)
  • Robert Andersson
  • Pontus Nylén
  • Mulle Eriksson
  • Mikael Andersson
  • Mikael Lindfors
  • Matti Ekqvist
  • André Portin

 

Vi tackar samtliga medlemmar i den avgående styrelsen för arbetet under året. Nedan följer Stefans egna tankar.

Att ishockey är ett stort intresse bland det finska folket är något som har för mig blivit högst tydligt efter ishockey-VM och Finlands framgångar.

För mig har alltid ishockey haft en självklar plats i mitt hjärta. Därför har det också varit självklart för mig att verka för att min familj skall tillhöra den lokala ishockeyföreningen IFK Mariehamn r.f. Här är vi samlade, vi som delar denna värme för denna något kylig lagidrott.

Under de 11 år jag varit aktiv i förening (först som förälder till barn inom ishockey, till tränare och de senaste åren som ordförande) har denna lilla förening gått från att vara en liten förening med ett fåtal träningar i veckan med laget till att idag erbjuda träningar nästa alla dagar i veckan. Vill man utvecklas så finns möjligheten till detta. Framförallt det viktigaste, att valmöjligheten finns också för att spela enbart för nöjes skull.

En styrka hos föreningen att kunna erbjuda just denna valmöjlighet att kunna satsa på ishockey t. ex. där vi idag har flera unga spelare som går på ishockeygymnasium i Sverige. Något som tidigare var unikt inom föreningen eller att vi skulle ha unga spelare att spela i toppen av division tre eller i FHL-XL och gå fortfarande högstadiet. Eller varför inte motsatsen att spela som mamma till någon av de aktiva i Lady Team, eller varför inte som morfar eller farfar i veteranlaget, eller som pappa eller mamma i motionsserien.

En nyhet har i år varit föreningens egen tid där alla inom föreningen varit välkomna till friåkning oavsett ålder, gammal som ung, flicka som pojke. Här stärks gemenskapen mellan lagens olika spelare och man leker ishockey. Det har verkligen varit en succé som gör ens hjärta varmt att se alla åldrar på isen tillsammans och ha riktigt roligt.

Jag är stolt att fått tillhöra denna förening som faktiskt har allt. Damer, flickor, herrar, pojkar och dessutom allt ifrån seriös till mindre seriös – fast alltid med glädje.

Jag överlämnar nu ordförandeklubban vidare och kan nu få njuta av att se och deltaga i föreningens verksamheter. Tackar för denna tid.

Vi ses i ishallen!

Stefan Aldeborg

Avgående ordförande