Styrelse 2020-2021

mån, 2020-10-26 [17:02]

Årsmötet klubbades igenom och vi välkomnar den nya styrelsen. Avgående ordförande Tomas Lindqvist tackade för sig efter genom att stänga årsmötet för 2019-2020.

 

Styrelsen 2019-2020

Orförande:

  • André Portin

 

Styrelsemedlemmar:

  • Lina Werner
  • Mikael Andersson
  • Hans Karlsson
  • Mikael Lindfors
  • Tony Silvander
  • Pontus Nylén
  • Robert Andersson
  • Tomas Lindqvist
  • Matti Ekqvist

 

 

 

Vi tackar samtliga medlemmar i den avgående styrelsen för arbetet under året. Nedan följer Stefans egna tankar.

Kära hockeyvänner! Ett mycket annorlunda år börjar gå mot sitt slut och en ny säsong har påbörjats.

Vårsäsongen 2020 slutade på ett konstigt vis då föreningen hastigt valde att lägga ner all hockey tidigare än beräknat på grund av Covid-19 eftersom allas hälsa går i första hand. Jag tillsammans med styrelsen hade ett otacksamt beslut att ta men ändå ganska enkelt och som slutligen visade sig vara korrekt.

Under säsongen 2019–2020 hade vi både uppgång och fall. Hockeyskolan har på ett fantastiskt sätt jobbat för att få in mera barn och ungdomar i vår förening, juniorlagen har tampats i sina serier med goda resultat, damlaget har kämpat på inom gruppen som nu resulterat i att damerna är ett representationslag inför säsongen 20–21. A-laget hade en tung avslutning vilket resulterade i nedflyttning och slutligen motionshockeyn som fortfarande är stark på Åland. Med andra ord en härlig blandning av sött och salt.

Säsongen 20–21 spelar samtliga IFK-lag inom det finska seriesystemet, även detta var ett svårt men korrekt beslut eftersom transporterna till och från Sverige är mycket osäkra. Resorna till fastlandet tar längre, kostar lite mera, men det har i alla fall säkrats att vi kan spela seriehockey kommande säsong.

För juniorerna är spel på fastlandssidan helt vanligt men för damerna och A-laget är detta en spännande återkomst till den s.k. Västkustligan där damerna spelar i Naisten Mestis och A-laget spelar div-3 med ny(gammal) tränare, detta skall bli mycket spännande att följa. 

Men det är inte endast solsken framöver, vi har också stora utmaningar utanför isen att tampas med. Det som vi behöver kämpa med inom föreningen är bland annat domarsidan där vi idag har skriande brist på domare. Sedan har vi det klassiska problemet att kunna värva nya barn/ungdom till vår roliga sport, att kunna konkurrera med andra sporter samt att minimera ”drop-out” då ungdomarna kommer upp i tonåren.

Men kanske det största problemet är ekonomin på grund av Covid-19 vilket gör arbetet med sponsorer än svårare. Jag hoppas att alla vuxna, aktiva, föräldrar och övriga ställer upp och gör sitt yttersta för att få föreningen och hockey-Åland att fungera trots svåra ekonomiska tider vi har framför oss!

Jag vill tacka alla sponsorer som möjliggör för föreningen att kunna verka! Jag vill också tacka alla tränare, lagledare och övriga ledare, verksamhetsledaren och kansliet, styrelsen samt alla andra frivilliga som på olika sätt hjälper till. Utan er alla vore det inte möjligt, tusen tack!

Vi ses i ishallen!

Tomas Lindqvist

Avgående ordförande