Säsongen har börjat

lör, 2019-10-05 [19:41]

Under lördagen spelade IFK Mariehamn Ishockey årets seriepremiär i Division 3 Östra A.

Årets lag som sannolikt är det yngsta lag som IFK anmält till division 3 tilldrog sig ett stort förhandsintresse och spänningen var i det närmaste olidlig. Många var tveksamma eftersom ett flertal rutinerade spelare med ålderns rätt dragit sig tillbaka och ersatts av yngre förmågor.

Ifk har helt klart gjort hemläxan och redan från start spelades ett klokt metodiskt spel. Med mycket tålamod spelade laget sitt spel och spelarna höll huvudet kallt. IF Östervåla försökte ta kommandot i matchen redan från start men en storspelande Henri Aaltovirta i målet höll tätt och rent i IFK:s mål. 

Det skulle bli IFK som gjorde säsongens första mål i Islandia genom Mike Larsson efter knappa 15 spelade minuter. Östervåla såg alltmer otåliga ut och när Otto Silfver nätade med drygt en och en halv minut kvar av första perioden började det kännas ganska trevligt på läktaren. Tyvärr tog Otto en smäll vid sargen i slutet av perioden och tvingades avsluta dagens match i förtid.

Till periodvila i tvåmålsledning!

Vår coach hade tvingats plocka om lite i formationerna efter att Otto klev av. Starten på perioden blev en aning trevande för IFK och Östervåla utnyttjade situationen och nätade efter två minuter. Därpå följde ett långt ställningskrig där ingetdera laget spelade speciellt kreativ hockey och vår coach Kena såg det som nödvändigt att ta Time Out efter 15 spelade minuter. Satsningen lönade sig och IFK såg aktivare och piggare ut efter palavern. Med knappa tre minuter kvar av perioden nätade Mike Larsson som verkligen var på spelhumör idag igen! Denna gång i power play. Till periodvila i 3-1 ledning.

Östervåla började tredje perioden något bättre och reducerade till 3-2 dryga tre minuter in i perioden. IFk höll fast vid den inslagna vägen och fortsatte spela lugnt och metodiskt. I boxplay dök plötsligt en gyllene chans upp för kapten Nylén. Pontus satte fart mot motståndarnas mål. Fintade upp Östervålas back på läktaren, passade Robin och fick tillbaka pucken och nätade i ett i det närmaste tomt mål eftersom Östervålas målvakt ohjälpligt hamnat på efterkälken. Östervåla lyckades ännu en gång reducera 28 sekunder senare till 4-3 och spänningen var påtaglig på läktaren. Firma Englund/ Nylén som tydligen fått motivation av sitt tidigare mål vände på steken denna gång och Pontus passade Robin till följande mål. 5-3! 4 minuter kvar av matchen och Östervåla satsade hårt på att reducera men IFK höll huvudet kallt och försvarade ledningen ända till matchens slut.

Det är roligt att se hur föreningens juniorarbete burit frukt och år efter år klarar av att fostra spelare redo för A-laget. I dag debuterade två unga spelare i Division tre och matchens lirare blev en junior, Mike Larsson som debuterade i A-laget i fjol.

Det ska bli roligt att följa laget under säsongen och säkert kommer våra nya juniorer att utvecklas mycket innan våren kommer.

I morgon fortsätter serien med hemmamatch mot Tierps HK i Islandia.

Nedsläpp klockan 14.45. Välkomna!

 

Det är spännande med hockey!